Certificeringen

Steennis Service & Installatietechniek heeft diverse certificeringen en erkenningen. Hieronder staan deze certificeringen. Klik op de link om het PDF-bestand met meer informatie te openen.

Erkend Installq installateur: Als onafhankelijke stichting beheert Sterkin de erkenningsregelingen voor elektrotechnische, gastechnische en waterinstallateurs.

Erkend leerbedrijf Kenteq: Kenteq is het kenniscentrum voor technisch vakmanschap. Ze ontwikkelt en vertaald kennis en draagt die over aan haar klanten in de techniek. De insteek die Kenteq kiest is die van de loopbaan van vakmensen in metaal, elektro- en installatietechniek.

CO-keur: CO-keur ontzorgt bedrijven in de wettelijk benodigde kwaliteitsprocessen voor installatie en onderhoud van gasverbrandingstoestellen. De organisatie zorgt voor het (digitale) kwaliteitshandboek, een app voor de registratie en de ‘interne audits’ (kwaliteitstoetsing). Ook worden het vakmanschap en het gekalibreerde meetinstrument gecontroleerd op de eisen. Doordat zij samenwerken met een (externe) Certificerende Instelling, die ook de steekproeven en organisatiecontrole uitvoert, mag het bedrijf het CO-Vrij logo van de overheid gebruiken. Ieder CO-keur bedrijf krijgt een eigen certificaat en wordt in het wettelijk register opgenomen. 

Techniek Nederland (brancheorganisatie) : Techniek Nederland is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel en vertegenwoordigd 90% van de omzet van de installatiebranche. De installatiebedrijven zijn actief binnen de woningbouw, utiliteit, industrie en infra op de gebieden ontwerp, advies, installatie en beheer. Van deze bedrijven zijn er circa 5.300 aangesloten bij Techniek Nederland en deze nemen 90% van de omzet van de installatiebranche voor hun rekening.

Zo heeft Techniek Nederland diverse leveringsvoorwaarden opgesteld die de aangesloten bedrijven gebruiken bij het afsluiten van overeenkomsten. Dankzij deze voorwaarden zijn klanten onder meer verzekerd van garantie op het geleverde werk en de installaties. Maar zijn klanten ook verzekerd van garantie op afgenomen producten en de eventuele reparatie hiervan.

Download hier de leveringsvoorwaarden AVIC_Installatiewerk_voor_Consumenten.pdf